Za zimovanje se više isplati iznajmiti vozilo nego putovati vlastitim vozilom

Zimovanje započinje s Nova rent a car

Planiramo li putovanje sa širom obitelji ili prijateljima vlada sterotip da je najam vozila po razumnoj cijeni gotovo pa nemoguć. Često nismo ni svjesni mogućnosti i benefita najma većeg vozila ili putničkog kombija u nekoj od rent a car agencija.

Najbolji primjer bila bi obitelj od pet članova koja u većini slučajeva koristi standardno auto u kojem ćete stisnuti troje djece i torbe. Iznajmite li vozilo, nema skupih kilometara na vlastitom vozilu a imate i priliku za najam drugog privlačnijeg modela u odnosu na vaše.

Putovanje na odmor bi trebalo predstavljati relaksaciju. Sigurno nećete putovati s tri vozila i stvarati veliki trošak ako možete uživati u vožnji jednog putničkog kombija. Isto tako, ako razmišljate o kupnji novog auta, najam auta nudi priliku da uživate u testnoj vožnji i tako ga još bolje upoznate.

Koja bi bila cijena i trošak korištenja rent a car vozila za putovanje na skijanje ili zimovanje?

Mi vam nudimo odgovor kroz projekciju troškova sedmodnevnog putovanja na skijanje u Austriju (cca 1000 km) za osam osoba kod NOVA rent a car-a.

Dobra opcija bio bi najam dva auta tipa karavan ili monovolumen.

Karavan će koštati 1645 kuna po vozilu za sedmodnevno putovanje na skijanje u Austriju. Cijena uključuje dnevni najam od 235 kuna, PDV, zimske gume i dozvoljeni prelazak granice. Ako vozilo troši oko 7.5 l na 100 km, za ovo putovanje trebamo oko 75 litara goriva. Cijene goriva se često mijenjaju, ako je cijena oko 10,00 kn po litri, plaćate 750 kuna za gorivo. Tako je trošak najma i goriva oko 2395 kuna.

Za dva vozila ta cijena raste na 4790 kuna. U cijenu naravno nije uračunat trošak vinjete.

Za isti put, cijena najma kombija 8+1 od svega 469 kuna dnevno pod istim uvjetima daje total za sedam dana najma od 3283 kuna. Izračun koji uključuje trošak goriva daje iznos od 4226 kuna za najam od sedam dana. U cijenu ni ovdje nije uračunat trošak cestarina i vinjeta…

Nadamo se da smo vam uspjeli približiti razlike u uštedi i komforu koje ostvarujete najmom jednog ili dva vozila ili putničkog kombija u odnosu na korištenje vašeg automobila. Bez obzira na tip i veličinu vozila, uz ugodno društvo i pouzdan rent a car imamo dobitnu kombinaciju.

Nova Rent a Car je tvrtka koja nudi vozila za najam u gradovima Zagreb, Opatija, Pula, Zadar, Šibenik, Trogir, Kaštela, Split, Makarska i Dubrovnik, te u zračnim lukama Zagreb, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik.

Vozilo možete rezervirati online na www.novarentacar.hr, putem telefona 072 535 535 ili direktno u nekoj od njihovih poslovnica.